Haber

Röportaj: Dünya Ekonomik Forumu Başkanına Göre Çin’in Kovid-19 ile Mücadelesi Küresel Büyümeye Katkı Sağlayacak

Taylandlı yetkililer, 9 Ocak 2022’de Tayland, Samut Prakan’daki Suvarnabhumi Havalimanı’nda Çin’den gelen yolcuları karşılıyor. Tayland, Çin’in 8 Ocak’ta yürürlüğe giren Covid-19 stratejisini optimize etmesinden sonra Tayland’a gelen ilk Çinli turist grubu. binlerce Çinli turisti sıcak bir şekilde karşıladı. (Fotoğraf: Rachen Sageamsak/Xinhua)

Dünya Ekonomik Forumu (WEF) Başkanı Borge Brende, dünyanın en büyük ikinci ekonomisinde büyümenin devam edeceğine işaret ederek, “2023 sonu ve 2024’te Çin’deki büyüme konusunda genel olarak çok iyimseriz.”

CENEVRE, 14 Ocak (Xinhua) — Dünya Ekonomik Forumu (WEF) Başkanı Borge Brende, Xinhua ile yakın zamanda yaptığı bir röportajda, Çin’in COVID-19 ile mücadelesini optimize etmenin küresel büyümeye katkıda bulunacağını söyledi.

WEF’in Pazartesi günü İsviçre’nin Davos kentinde düzenlenen yıllık toplantısı öncesinde verdiği bir röportajda Brende, Çin’in yeni tepkisinin “mevcut durum biraz güçlü görünse de daha güçlü ve müreffeh bir büyümeye yol açacağını” söyledi.

Brende, mevcut zorlukların ardından Çin’in Kovid-19 ile mücadelesinde aktif ayarlamalar yapmasının, sanayi üretimi, yatırım ve turizm gibi hizmet sektörlerinde büyümeye yol açacağını sözlerine ekledi.

Dünyanın en büyük ikinci ekonomisinde büyümenin devam edeceğine işaret eden Brende, “2023 sonu ve 2024’te Çin’deki büyüme konusunda genel olarak çok iyimseriz.”

WEF başkanına göre, dünya ekonomisinin 2023’te karşılaşacağı en büyük zorluk yavaşlayan büyüme olacak.

Brende, “Dünyanın bir kısmı resesyona girecek ve bazı kısımlar büyümeye devam edecek, ancak daha yavaş bir seviyede” dedi.

2023 WEF yıllık toplantısının teması “Parçalanmış Bir Dünyada İşbirliği”. Zorluklarla başa çıkmak için küresel bir büyüme politikası çağrısında bulunan Brende, küresel sorunların üstesinden gelmenin tek yolunun küresel çözümlerden geçtiğinin altını çizdi.

Korumacılık ve jeopolitik kargaşanın küresel büyümeyi yavaşlattığına işaret eden Brende, “Davos’taki yıllık toplantımızdan ümidimiz, ülkelerin yeniden işbirliği alanları bulmaya çalışması ve sadece birbirlerine karşı çalışmamaları” dedi.

Brende, Çin’in kilit paydaşları bir araya getirmede hayati bir rol oynadığını belirterek, küresel ticaretin sürdürülmesinin öneminin altını çizdi.

Brende, “Umarım Dünya Ticaret Örgütü ve diğer ticaret anlaşmaları aracılığıyla ticaret ve yatırım akışının yeniden başladığını görebiliriz.” dedi.

WEF lideri, teknoloji alanında önümüzdeki yıllarda küresel büyüme için de itici güç olabilecek birçok fırsat olduğunu söyledi. Yenilenebilir enerji gibi yeni teknolojilere yapılan yatırımlar da çevre sorunlarının çözülmesine ve yeni istihdam yaratılmasına yardımcı olabilir.

Çin’in Küresel Kalkınma Girişimi ve Üretim ve Yol Girişimi ile ilgili olarak Brende, bu girişimlerin “kritik ve verimli” olduğuna inandığını söyledi.

Brende, sermaye ve yatırımın gelişmekte olan ülkelere ve gelişmekte olan ekonomilere akmaya devam etmesi gerektiğini söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu